В рамках слушної кампанії «Чуєш? Плюс. Плюс» від ГО «Відчуй», при співпраці з Ощадбанком було створено Банк звуків України

Громадська організація «Відчуй» та Ощадбанк розпочинають збір 100 000 000 грн для збереження слуху українських військових

Великий збір направлено на закупівлю захисних звукових фільтрів-беруш в кількості, здатній захистити від втрати слуху 125 тисяч наших захисників та захисниць, адже захист слуху тотожно важливий захисту корпусу, голови, або кінцівок. Ті, хто щодня боронить наш спокій та незалежність, 24/7 знаходяться в середовищі зі значно підвищеним рівнем шумового навантаження, як-то вибухи, робота арти та гуркіт важкої техніки. Все це призводить до постійного деструктивного впливу на гостроту слуху, ба й навіть до повної його втрати.

В рамках слушної кампанії «Чуєш? Плюс. Плюс» від ГО «Відчуй», при співпраці з Ощадбанком було створено Банк звуків України. Це своєрідне сховище з відкритим кодом зі стартовими 100 аудіозаписами мирного життя України та українців. Дуже рідні для кожного звуки, що викликають посмішку та світлу ностальгію.

Кожен благодійний внесок відкриває доступ до Банку звуків України:

  • за внесок від 20 грн ви зможете зберегти звук з Банку звуків України
  • за внесок від 20 тис. грн – отримаєте доступ до завантаження всього Банку звуків України
  • донат у сумі 100 000 грн та більше відкриває можливість не лише здобути всю колекцію Банку звуків України, а й отримати запрошення на ланч з відомою особою

Долучитись до збору на захисні звукові фільтри можна безпосередньо на сайті проєкту.

На отримані кошти ГО «Відчуй» закуповує та передає на лінії фронту комфортні в користуванні індивідуальні фільтри-беруші. Вони спеціально протестовані та призначені саме для використання у військових умовах. Звукові фільтри ефективні у захисті від пікових хвиль звуків, не заважаючи при цьому чути те, що відбувається навколо — для повністю контрольованої ситуації.

«З початку війни одним з напрямів роботи, на якому зосереджується Ощад, є допомога Збройним Силам України. Для цього ми шукаємо будь-які можливості, зокрема перерахували кошти на допомогу армії, передали броньовані авто та бронежилети, відкрили клієнтам можливість донатити на користь різних благодійних фондів у додатку «Мобільний Ощад», інвестуємо у військові ОВДП. Саме через відділення Ощаду в рамках благодійної акції «Смілива гривня» було зібрано найбільшу суму монетами – 3,5 млн грн. Спільний з «Відчуй» проєкт – це ще одна ініціатива допомоги ЗСУ, яка дасть змогу зберегти слух мужніх захисників України та врешті-решт наблизить нашу майбутню перемогу», – зазначив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

«Війна не назавжди. Вона обов’язково закінчиться нашою перемогою. Захисники та захисниці країни повернуться в мирне життя. Чути голос рідних, сміх дітей, гавкіт домашнього улюбленця та звуки рідного міста – все, що так цінно, має бути почутим. Тож наше завдання максимально вберегти військових від втрати слуху та якомога швидше відновити здатність чути тих, хто вже отримав травму», – говорить Людмила Пишна, співзасновниця та керівниця громадської організації «Відчуй».

Допоможемо разом! Захистимо слух наших військових, щоб вони почули своє мирне життя після перемоги, яку ми щодня виборюємо разом.